Interviews

Gewoon, omdat het kan: 3 vragen aan Linda Tetteroo

espi-3-vragen-aan-linda-tetteroo

Elke dag op en neer van Rotterdam naar Amsterdam. Linda werkt inmiddels alweer een half jaar bij Edenspiekermann. Ik ben benieuwd naar haar ervaringen. Drie vragen aan een jonge, enthousiaste ontwerpster.

espi-3-vragen-aan-linda-tetteroo

Hoe is je eerste half jaar bij Edenspiekermann bevallen?

Direct volgt er een vastberaden "Erg goed!". Ik ben overtuigd.
Ook de onderbouwing laat geen twijfel achter: "Wat ik vooral heel fijn vind, is dat ik me erg op m'n gemak voel. En ik leer hier zoveel. Echt elke dag gewoon. Ik voel ook dat ik daardoor groei en steeds beter weet wat ik wel en niet wil ontwikkelen." 

En verder: "...dat je je kwetsbaar op durft te stellen, fouten mag maken en tegelijkertijd het gevoel krijgt dat je gewaardeerd wordt en waarde toevoegt..." Als dit begint aan te voelen als arbeidsmarktcommunicatie: ze zei het echt allemaal zelf. Authentieke branded content; het bestaat. Goed, volgende vraag!

Strikvraag. Mokum of Rotjeknor?

Ze rolt met haar ogen en heel even verdenk ik haar ervan dat ze de nooduitgang zoekt. Hier kun je geen goed antwoord op geven. Ik weet het, zij weet het. En toch vragen, sorry Linda. 

Het komt er eigenlijk op neer dat ze in beide steden gewoon graag is. Het leven dat ze heeft opgebouwd in Rotterdam, combineert prettig met de soms wat relaxtere kijk op het leven in Amsterdam. Een mooie en niet onbelangrijke bijkomstigheid is, dat werken in een nieuwe omgeving heel inspirerend is. Kortom, geen reden om te kiezen.

Over inspiratie gesproken, waar haal jij dat nog meer uit?

"Ik denk, net als veel andere ontwerpers, uit het dagelijks leven. Jezelf blijven uitdagen om de 'gewone dingen' soms net even anders te doen dan je gewend bent. Een andere route naar huis fietsen. Iets raars eten. Dat soort dingen. Ik bedoel, het hoeft niet persé bungeejumpen te zijn ofzo." Gelukkig. 

En Linda is nieuwsgierig. Ze heeft altijd 'honger' naar nieuwe en andere dingen. "Naast de opdrachten van je werk, met de nodige en fijne kaders, moet je ook de vrijheid blijven opzoeken. Dingen doen en maken, gewoon omdat het kan." Ik hou van die uitdrukking: 'gewoon, omdat het kan'. En het blijkt ook functioneel te zijn: "Je haalt er nieuwe energie en ideeën uit. En soms slaan die ideeën nog aan ook!" Ze verwijst hiermee naar een TEDx video van Paula Scher (zie ook onze blog over serious play). Voor je het weet ben je dan weer met een opdracht bezig..

Kaders van opdrachten afwisselen met totale vrijheid van dingen maken omdat het kan. Die nemen we mee.

Linda, bedankt!